Wat is webhosting?

Webhosting is het herbergen van websites, zodanig dat die continu oproepbaar zijn via internet. Afhankelijk van het bedrijf dat deze taak op zich neemt (een webhosting provider zoals One2Web), heeft men bepaalde mogelijkheden ter beschikking: een eigen domeinnaam, een uitgebreid e-mail-systeem, de mogelijkheid om programmatuur op de server uit te voeren (zogenaamde cgi-bins), en nog vele andere.