Welke platformen voor webhosting zijn er zoal?

Afhankelijk van het besturingssysteem spreekt men over drie verschillende platformen: Unix, Linux en Windows.

Unix is een uiterst betrouwbaar en echt multitasking besturingssysteem dat wereldwijd al decennia lang wordt ingezet voor de meest kritieke taken van allerlei servers bij de overheid, grote bedrijven en universiteiten.

Linux is een gratis versie van Unix en draait op doorgaans op Intel-hardware, zoals de meeste desktop-PC's. Linux is stabieler dan Windows, maar niet zo sterk ondersteund en betrouwbaar als de commerciële Unix-versies.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem voor desktop-computers, maar is zelfs in de meest professionele versie lang niet zo stabiel en betrouwbaar als Unix.