Kan ik Server Side Includes in mijn pagina's gebruiken zonder de shtml-extensie?

Normaal gezien zal de server enkel pagina's waarvan de bestandsnaam eindigt op ".shtml" nakijken op (Extended) Server Side Includes en deze uitvoeren. Andere bestanden (eindigend op .htm of .html) worden zonder verdere bewerking door de server aan de bezoeker van de site doorgegeven.

U kunt echter ook gewone html-bestanden laten parsen door de server door een extra MIME-type te declareren. U voegt daarvoor de volgende lijn toe aan uw .htaccess-bestand:

AddType text/x-server-parsed-html .html

Het is echter ten sterkste aan te bevelen om deze methode enkel toe te passen indien quasi alle webpagina's van Server Side Includes gebruik maken; anders doet u Apache veel onnodige tijd verspillen, wat de performantie zeker niet ten goede komt.