Mijn script draait dol. Hoe verbreek ik de vicieuze cirkel?

Log meteen in via Telnet of SSH en voer het commando

ps -u gebruikersnaam

uit, waarin u "gebruikersnaam" vervangt door uw correcte gebruikersnaam. U krijgt een lijst met procesnummers en hun bestandsnaam. Zoek de lijn waar het dolgedraaide script in voorkomt, bijvoorbeeld "29983 pts/6 0:00 dolscript.pl": het eerste getal is het procesnummer. Voer dan in dit geval het commando

kill -9 29983

uit, in de veronderstelling dat 29983 het procesnummer van het script in kwestie is. Hiermee hebt u het script gestopt, in de veronderstelling dat het niet opnieuw vanop het web wordt aangeroepen.

U kunt ook trachten het script in kwesite te wissen door vanuit Telnet of SSH het commando "rm script.cgi" uit te voeren, in de veronderstelling dat u zich in de juiste directory bevindt en dat script.cgi de naam van het script in kwestie is. Nadien kunt u een vorige versie terug uploaden, waarvan u zeker bent dat die foutloos draaide.

Vooral voor PHP-scripts die draaien onder de versie die in de Apache webserver is ingecompileerd - en dus onder de gebruiker "nobody" draaien - is deze laatste methode aangewezen.

Gelieve er bijzonder op te letten geen eindeloze lussen in uw scripts te creëren, want scripts die de server hinderen in zijn normale werking kunnen er in extreme gevallen voor zorgen dat uw account wordt geschorst of zelfs afgesloten.