Wat is een IP-nummer?

Een IP-nummer of Internet Protocol nummer is de internet-variant van het klassieke telefoonnummer. Het is van de vorm 123.123.123.123, waarin de getallen tussen 0 en 255 liggen. Iedere website heeft een (vast) IP-nummer en ook iedere computer die toegang heeft tot internet heeft een (variabel) IP-nummer. Om het gebruik van internetdiensten te vereenvoudigen, maakt men gebruik van domeinnamen zoals one2web.be, die door een Domain Name Service of DNS-server transparant worden vertaald naar het gezochte IP-nummer.