Wat zijn Server Side Includes?

SSI of Server Side Includes zijn speciale commando's die in HTML kunnen worden ingebed. Zo kan u op een eenvoudige manier de uitvoer van een cgi-script in een webpagina inlassen, of vanuit een webpagina een cgi-script aanroepen zonder dat dit uitvoer genereert. U kunt SSI ook gebruiken om vaak voorkomende stukken HTML, zoals kop- en voetteksten, in het bronbestand van webpagina's te voegen zonder diezelfde stukken HTML telkens opnieuw te moeten intikken of aanpassen.

Het uitvoeren van SSI statements gebeurt volledig door de server en is volledig transparant voor de bezoeker. De server stelt eerst de pagina volledig samen vooraleer die naar de bezoeker te sturen. De browser van de bezoeker krijg de webpagina dan doorgestuurd alsof het een statische HTML-pagina betrof.