Wat betekent de afkorting DNS?

DNS of Domain Name Service is een dienst die op web- en andere internetservers draait om het leven van de menselijke gebruiker makkelijker te maken. In principe communiceren computers op internet met elkaar via hun IP-nummers zoals 128.56.234.8, niet met namen.

De Domain Name Service vertaalt domeinnamen zoals one2web.be naar hun juiste IP-adres en brengt dan pas de verbinding tot stand. Een DNS-server is dus eigenlijk het telefoonboek van een server. Dit is een enorme database die alle domeinnamen ter wereld bevat, samen met hun technische gegevens.