Waarom tellen de bestanden van andere statistiekpakketten wel mee voor mijn webruimte?

De logfiles die door de Apache webserver worden aangemaakt, zijn onder het Unix-bestandssysteem eigendom van het systeem (de gebruikersnaam "root"), en tellen dus niet mee voor uw schijfruimteverbruik.

De logbestanden en andere statistische gegevens die worden aangemaakt door de statistiekpakketten die u op uw account installeert, worden aangemaakt door programmatuur die onder uw Unix-gebruikersnaam draait, en zijn dus ook aangeduid als uw eigendom onder het Unix-bestandssyteem. Zij tellen dus wel degelijk mee voor uw webruimte.

Een soortgelijk systeem van eigendom en toegangsrecht van bestanden vindt men terug in alle multi-user besturingssystemen.