Hoe kan ik op een snelle manier overstappen van Access naar MySQL?

Om op een snelle manier over te stappen van Microsoft Access naar MySQL op uw website, doet u het volgende:

1. Installeer de gratis MySQL voor Windows op de PC waar ook de Access-database staat.

2. Installeer de gratis MySQL-Front op dezelfde PC.

3. Gebruik de MySQL-front om de Access-database te importeren in MySQL. Dit kunt u doen via de functie voor ODBC-import.

4. Exporteer de MySQL-database naar een sql-bestand.

5. Upload het sql-bestand naar uw webhosting-account.

6. Gebruik phpMyAdmin vanuit uw Control Panel om het sql-bestand terug te importeren in uw MySQL-database op uw account. Zorg er wel voor dat u eerst in uw Control Panel een lege database hebt aangemaakt met de juiste gebruikersnaam, wachtwoord en permissies. Een uitgebreide handleiding vindt u op de website van phpMyAdmin.

Zie ook de rubriek over het gebruik en probleemoplossing bij MySQL voor meer details.