Zijn naamservers voor domeinnamen hetzelfde als de DNS-servers van mijn toegangsprovider?

Neen. Behoudens uitzonderlijke situaties zijn de naamservers die u dient in te vullen bij uw domeinnaam niet dezelfde als de DNS-servers van uw toegangsprovider, alhoewel zij beiden deel uitmaken van de Domain Name Service.

De DNS-servers die uw toegangsprovider hanteert, bevatten alle domeinnamen ter wereld en hun bijhorende naamservers. De naamservers van een domeinnaam horen toe aan de webhosting-provider of andere dienstverlener, en verwijzen dan verder door naar het correcte IP-nummer van de website in kwestie.

Behoudens uitzonderlijke omstandigheden - waar u een professionele webhosting-account huurt bij hetzelfde bedrijf dat ook uw toegangsprovider is, en waar zij dezelfde servers voor beide diensten zouden gebruiken - zal het invullen van die DNS-servers als naamservers voor uw domeinnaam resulteren in een onbereikbare website.