Wat is server-side scripting?

Server-side scripting is een techniek waarbij invoer van webpagina's op de webserver wordt verwerkt en nadien kan worden weergegeven via de browser van de bezoeker. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de processor van de computer van de bezoeker van die website.

Zo kan men interactieve websites bouwen, shopping carts, database-applicaties en nog veel meer.

De voordelen van server-side scripting zijn legio: een foute verwerking t.g.v. de computer van de bezoeker is quasi onmogelijk, de computer van de bezoeker wordt niet belast en compatbiliteitsproblemen worden vermeden.