Wie bezorgt mij de naamservers nodig voor het functioneren van mijn domeinnaam?

Het is technisch gezien steeds aan de leverancier van de internetdienst die u met de domeinnaam wenst te koppelen om in naamservers te voorzien. Stel dat u bij een bepaalde firma (bvb. One2Web) een webhosting-account of andere dienst huurt om te koppelen met uw domeinnaam, dan zal die firma (minstens twee) naamservers opgeven die u dient in te schrijven bij uw domeinnaam.

De dienstenleverancier is ook het best geplaatst om die informatie te beheren: zo kan hij de zonefile van uw domeinnaam correct configureren (voor subdomeinen, webtrafiek en e-mail) en kan is hij bij een eventuele hernummering van zijn IP-adressen niet van derden afhankelijk.