Is bij een domeinnaam de opgegeven volgorde van de naamservers relevant?

Eigenlijk is de officiële volgorde van de naamservers - zoals u die ziet in de whois-output - niet belangrijk. Een resolver (het programma dat hostnames of domeinnamen in IP-adressen vertaalt) zal de naamservers toch in willekeurige volgorde aanspreken en pas een andere proberen als de ene niet antwoordt. Dit wordt in besturingssytemen speciaal zo geregeld om een evenwichtige spreiding van de belasting op de naamservers te bekomen (load balancing).

Het is dus technisch perfect evenwaardig om in de officiële whois-output een andere volgorde van naamservers te hanteren dan diegene die uw hostingprovider opgeeft: ze bevatten per definitie toch allen dezelfde informatie en worden bij het concrete gebruik toch in willekeurige volgorde aangesproken.