Zaterdag 18.05.2024    07:22

©2024. Mag niet worden overgenomen zonder toestemming van One2Web.

Serverhardware

1. Welke hardware gebruikt One2Web voor zijn servers?
  2. Zijn die servers wel performant genoeg?
  3. Hoe worden de servers beveiligd tegen catastrofes of foute manipulaties?
  4. Als ik per ongeluk mijn website wis, kunt u die dan terughalen uit de backup?

1. Welke hardware gebruikt One2Web voor zijn servers?

One2Web gebruikt enkel server-hardware van fabrikanten met een oerdegelijke reputatie. Meer details over onze technologie vindt u in ons technologie-overzicht.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

2. Zijn die servers wel performant genoeg?

De door One2Web gebruikte servers kunnen zeker de vergelijking doorstaan met om het even welke andere gangbare serverconfiguratie, zelfs in tijden waar chipfabrikanten elkaar naar de kroon steken met duizelingwekkende processorsnelheden.

Door continue monitoring en proactieve provisioning zorgen wij ervoor dat uw website steeds vlot draait, ook bij belastingspieken of in periodes van plotse toename van het aantal klanten.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

3. Hoe worden de servers beveiligd tegen catastrofes of foute manipulaties?

Van alle servers wordt dagelijks een backup gemaakt met een Sun StorEdge L1000 tape backup-systeem. De backups worden geroteerd met een off-site data-archief. Bovendien worden de webservers in geval van stroomuitval gevoed vanuit een UPS-voeding en een dieselgenerator.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

4. Als ik per ongeluk mijn website wis, kunt u die dan terughalen uit de backup?

Jammer genoeg niet. De dagelijkse backup dient enkel om in geval van een catastrofe (natuurramp, meerdere harddisks die tegelijkertijd de geest geven, virus) de gegevens van een server te herstellen. Het is de taak van de klant zelf om een recente reservekopie van zijn account bij te houden.

Van onze servers wordt continu een back-up gemaakt met een tape library. Deze cyclus duurt ongeveer 24 uur, dus is er in principe geen tijd over om voor afzonderlijke klanten een kopie van hun account te gaan terughalen uit de backup. Enkel in geval van een catastrofe wordt deze cyclus onderbroken om volledige servers te restoren.

Door de intrinsieke eigenschappen van de tape library is het echter mogelijk dat backups van sommige accounts ouder zijn dan een dag. Het is dus steeds raadzaam om zelf een recente reservekopie van de inhoud van uw account bij te houden.

U kan vanuit uw Control Panel makkelijk met enkele muisklikken een volledige of gedeeltelijke backup van uw site downloaden.