Zaterdag 18.05.2024    08:20

©2024. Mag niet worden overgenomen zonder toestemming van One2Web.

Gebruik van Telnet

1. Welke client gebruik ik best voor Telnet?
  2. Hoe maak via Telnet een verbinding met mijn account?
  3. Is het aangewezen om Telnet te gebruiken?
  4. Is er een time-out op de Telnet-server?

1. Welke client gebruik ik best voor Telnet?

In de meeste besturingssystemen is een Telnet-client ingebouwd, die u kunt bereiken door "telnet" te tikken bij een DOS- of command prompt.

In uw Control Panel vindt u links en instructies voor aanbevolen Telnet-clients.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

2. Hoe maak via Telnet een verbinding met mijn account?

Als hostnaam vult u uw domeinnaam in, met of zonder "www". U kunt ook het IP-nummer van uw account gebruiken. Als gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt u dat van uw account.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

3. Is het aangewezen om Telnet te gebruiken?

Wij raden u sterk aan om SSH2 te verkiezen boven Telnet. U hebt daarbij dezelfde functionaliteit als Telnet, maar alle data is versleuteld. Alhoewel onwaarschijnlijk, is het steeds mogelijk dat een malafide netwerkbeheerder ergens tussen uw computer en onze server uw verbinding aftapt en zo bijvoorbeeld uw wachtwoord onderschept.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

4. Is er een time-out op de Telnet-server?

Om onnodige openstaande verbindingen te vermijden, wordt de verbinding verbroken indien u er gedurende 15 minuten niks productiefs mee hebt aangevangen. Wenst u nadien verder te werken, dan dient u de verbinding opnieuw tot stand te brengen.