Zaterdag 18.05.2024    08:43

©2024. Mag niet worden overgenomen zonder toestemming van One2Web.

Het gebruik van subdomeinen

1. Bij het aanmaken van een subdomein moet ik een "Document Root" opgeven. Wat is dat precies?
  2. Bepaalde links op mijn subdomein werken niet. Wat doe ik verkeerd?
  3. Wat gebeurt er als ik een onbestaand subdomein gebruik?
  4. Hoe configureer ik mailboxes en mail forwarders voor subdomeinen?
  5. Werken subdomeinen met "www" ervoor?
  6. Waarom verwijst mijn subdomein gewoon naar mijn hoofdsite?
  7. Waarom werkt mijn subdomein niet meer?

1. Bij het aanmaken van een subdomein moet ik een "Document Root" opgeven. Wat is dat precies?

Elk subdomein moet een root directory hebben, met een index-bestand net zoals uw hoofdsite. De webserver zal de subdirectory die u opgeeft dan ook behandelen alsof het de root directory van een aparte website betrof.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

2. Bepaalde links op mijn subdomein werken niet. Wat doe ik verkeerd?

De subdirectory die u opgaf als document root voor het subdomein wordt door de webserver aanzien als de root directory van een aparte website. Relatieve links die verwijzen naar een directory onder de subdirectory, zoals de root directory van uw hoofdsite, werken dan ook niet. U dient relatieve links zoals "../bestand.html" dan ook te vervangen door een absolute link zoals "http://www.uwbedrijf.com/bestand.html".

Voor cgi-bins die vanop uw subdomein worden aangroepen, kunt u ofwel gebruik maken van een absolute link, ofwel de scripts in de subdirectory van het subdomein plaatsen, al dan niet in een eigen subdirectory die u al dan niet "cgi-bin" kunt noemen. Zie de rubriek over server side scripting waar u meer details vindt over het plaatsen van cgi-bins.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

3. Wat gebeurt er als ik een onbestaand subdomein gebruik?

Indien u bijvoorbeeld naar het onbestaande http://test.one2web.be zou willen surfen, dan komt u gewoon op de hoofdsite http://www.one2web.be terecht. Bij het eventueel gebruik van een niet-gedefinieerd subdomein krijgt men dus geen vervelende foutmelding, maar komt men gewoon op uw website terecht.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

4. Hoe configureer ik mailboxes en mail forwarders voor subdomeinen?

U kunt ook mail ontvangen op subdomeinen. Raadpleeg uw Control Panel voor details over de concrete configuratie en het gebruik.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

5. Werken subdomeinen met "www" ervoor?

Nee, dat is precies hetgene wat subdomeinen vervangen. Strikt genomen is ook www.uwbedrijf.be een subdomein van uw domein bedrijf.be.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

6. Waarom verwijst mijn subdomein gewoon naar mijn hoofdsite?

Het kan tot 24 uur duren vooraleer een aanvraag voor een subdomein wordt verwerkt. De aanvragen worden doorgaans dagelijks verwerkt om 05u00. Tot zolang is het subdomein onbestaande, en verwijst het zoals alle onbestaande subdomeinen gewoon naar uw hoofdsite.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

7. Waarom werkt mijn subdomein niet meer?

U hebt wellicht de subdirectory horend bij het subdomein verwijderd of van naam veranderd. Kijk in uw Control Panel even na wat de precieze naam van de subdirectory is die bij het subdomein hoort, maak die opnieuw aan en wacht tot 's anderendaags wanneer het subdomein opnieuw actief wordt.