Zaterdag 18.05.2024    07:49

©2024. Mag niet worden overgenomen zonder toestemming van One2Web.

Form Mailer

1. Wat is Form Mailer?
  2. Wat zijn de belangrijkste mogelijkheden van Form Mailer?
  3. Hoe installeer en gebruik ik Form Mailer?
  4. Hoe pas ik Form Mailer aan voor SSL?

1. Wat is Form Mailer?

Met Form Mailer kunt u de invoer van formulieren op webpagina's laten doorsturen per e-mail. U kunt dit script gebruiken om allerhande informatie van uw bezoekers te verzamelen en die informatie in een door u bepaald formaat te laten doormailen.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

2. Wat zijn de belangrijkste mogelijkheden van Form Mailer?

Buiten het doormailen van de invoer van webformulieren kunt u tevens per e-mail een bevestiging naar de bezoeker sturen, de ingevoerde gegevens in een database opslaan, en nog veel meer.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

3. Hoe installeer en gebruik ik Form Mailer?

U kunt Form Mailer installeren vanuit uw Control Panel. U vindt er tevens alle nodige instructies voor het gebruik. Lees voor alle zekerheid nog eens de rubriek na over het algemene gebruik van meegeleverde scripts.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

4. Hoe pas ik Form Mailer aan voor SSL?

Het is een volstrekt onzinnig idee om Form Mailer te gebruiken via een SSL-geëncrypteerde verbinding.

Het allerbelangrijkste waar u rekening mee dient te houden is dat de beveiliging die u met SSL garandeert, niet wordt teniet gedaan door rapportering via e-mail nadien. Het is totaal zinloos om credit-card-gegevens via een SSL-beveiligd formulier te verzamelen, om ze u nadien via onbeveiligde e-mail te laten toesturen. Ofwel encrypteert u de gegevens vooraleer ze per e-mail te versturen, ofwel slaat u de gegevens op de server op om ze nadien via een SSL- en wachtwoord-beveiligde webpagina af te halen.