Zaterdag 18.05.2024    07:49

©2024. Mag niet worden overgenomen zonder toestemming van One2Web.

Overzicht meegeleverde scripts

1. Waar vind ik de meegeleverde scripts?
  2. Hoe installeer ik de meegeleverde scripts?
  3. Zijn er beperkingen wat betreft de meegeleverde scripts?
  4. Waar moet ik op letten bij het gebruik van de meegeleverde scripts?
  5. Mag ik meegeleverde scripts weggeven of doorverhuren aan derden?
  6. In welke programmeertaal zijn de meegeleverde scripts geschreven?

1. Waar vind ik de meegeleverde scripts?

U vindt de meegeleverde scripts in uw Control Panel: ofwel bij de applicaties, ofwel in het script-archief.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

2. Hoe installeer ik de meegeleverde scripts?

Vanuit uw Control Panel kunt u de scripts op eenvoudige wijze installeren. U vindt er ook alle verdere instructies voor het gebruik ervan.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

3. Zijn er beperkingen wat betreft de meegeleverde scripts?

Het gebruik van scripts die met uw account worden meegeleverd, is onderworpen aan een aantal voorwaarden:

1. U dient de relevante instructies in het Control Panel strikt op te volgen.

2. De scripts mogen niet verder worden aangepast dan in het Control Panel of in het script zelf is aangegeven. Dit is in het bijzonder van toepassing op copyright-vermeldingen.

3. Voor technische ondersteuning dient u zich enkel tot One2Web te wenden, en niet tot de auteur van de scripts, en dit om verwarring over licenties te vermijden. One2Web heeft een licentie om de scripts aan al zijn klanten aan te bieden, maar heeft ook de verplichting om zelf in te staan voor technische ondersteuning.

4. De scripts mogen enkel worden gebruikt binnen uw account en niet worden gekopieerd of worden gebruikt door derden.

5. U dient alle relevante bepalingen in het contract voor webdesign of de Algemene Voorwaarden strikt op te volgen.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

4. Waar moet ik op letten bij het gebruik van de meegeleverde scripts?

De scripts in kwestie worden gratis meegeleverd zonder enige garantie. Het is dus in theorie niet uitgesloten dat ze niet volledig foutvrij zijn of een veiligheidslek zouden bevatten.

Het verdient bijzondere aanbeveling om parasitair gebruik van alle scripts (zowel de gratis meegeleverde als diegene die u zelf schrijft of installeert) te verhinderen door te te voorzien in een controle op de aanroepende pagina (de zogenaamde referer), of gebruik te maken van dergelijke functionaliteit indien deze reeds voorzien is.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

5. Mag ik meegeleverde scripts weggeven of doorverhuren aan derden?

Zeker niet. Op het eerste zicht lijkt het misschien een interessant idee om de diensten van One2Web gratis aan de bezoekers van uw website aan te bieden, maar de praktijk leert dat dit alleen maar leidt tot verwaarloosbaar succes en handenvol overlast.

Het laten gebruik maken door derden van de diensten die u bij One2Web huurt, is in strijd met de Algemene Voorwaarden en kan aanleiding geven tot het tijdelijk schorsen of definitief afsluiten van uw account. Dit geldt ook indien u zich schuldig zou maken aan het illegaal kopiëren van meegeleverde scripts, wat auteursrechtelijk beschermde software is.

Indien het uw bedoeling is om de concurrentie aan te gaan met Hotmail, Yahoo, Tripod of GeoCities, dan heb u een dedicated server nodig en veel bandbreedte, en dus veel kapitaal. Virtual hosting accounts zijn hiervoor niet geschikt.

Top      Index      Printervriendelijk      Suggesties

6. In welke programmeertaal zijn de meegeleverde scripts geschreven?

De meegeleverde scripts zijn allen geschreven in Perl, de scripting-taal bij uitstek voor web-applicaties.